Η ‘Σπασμένη στάμνα’ του Χ. Φ. Κλάιστ στις εκδηλώσεις του καλοκαιριού που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Συνέντευξη τύπου.

Στο πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, που διοργανώνει η ΠΕ Ξάνθης για το φετινό καλοκαίρι, εντάσσεται και το θέατρο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης. κ.  Κωνσταντίνος  Κουρτίδης, εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμηση του για την ποιοτική δουλειά του θεάτρου Ανατολικά του Νέστου και τη συμβολή του στην τοπική κοινωνία, ενώ υπογράμμισε την πρόθεση της ΠΕ Ξάνθης να συνεχίσει να υποστηρίζει με κάθε τρόπο το έργο του θιάσου.

Η κ. Πολυξένη Καρακατσάνη, ευχαρίστησε από καρδιάς την ΠΕ Ξάνθης και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Κουρτίδη για την υποστήριξη τους και μίλησε για το έργο και το πρόγραμμα των παραστάσεων. Ο κ. Ο Γιώργος Αποστολίδης, μετέφερε την πρόταση του θιάσου να αφιερώσει τις συγκεκριμένες παραστάσεις στη μνήμη του ιδρυτή του Ανατολικά του Νέστου, του αείμνηστου Κώστα Λειβαδίτη, που για δεκαετίες με μεράκι, πίστη και συνέπεια, επικοινωνούσε το θεατρικό λόγο σε κάθε χωριό του νομού μας.

Το θέατρο Ανατολικά του Νέστου θα συμμετάσχει στο πολιτιστικό καλοκαίρι της ΠΕ Ξάνθης 2023, με το έργο του Χ.Φ. Κλάιστ η ‘Σπασμένη στάμνα’.

Η «Σπασμένη στάμνα» είναι ένα κλασσικό έργο της παγκόσμιας δραματουργίας, γραμμένο στις αρχές του 19ου αιώνα, που κερδίζει τις εντυπώσεις με την έξυπνη πλοκή του και τους επιμελημένους σκιαγραφημένους χαρακτήρες του. Η «Σπασμένη στάμνα», είναι μία αριστοτεχνικά σμιλεμένη λαϊκή κωμωδία, που με όπλο το χιούμορ επιχειρεί να φωτίσει κοινωνικές ανισότητες, αδικίες και προκαταλήψεις που διαχρονικά ταλανίζουν την ανθρωπότητα.
Ο Αδάμ, δικαστής του χωριού, έσπασε τη στάμνα της κυρά-Μάρθας καθώς έφευγε από την κάμαρα της κόρης της Εύας, πηδώντας από το παράθυρο, επειδή ήρθε ο αρραβωνιαστικός της, ο Ρούπρεχτ, μετά από αυτόν. Τώρα αυτός, ως δικαστής, πρέπει να διερευνήσει την υπόθεση και να καταδικάσει τον ένοχο, και μάλιστα παρουσία του συμβούλου δικαιοσύνης Βάλτερ, ο οποίος έχει έρθει για να επιβεβαιώσει τις δικαστικές αρχές.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Πολυξένη Καρακατσάνη
Παίζουν: Γιώργος Αποστολίδης, Αργυρώ Γιαπουτζή, Δημήτρης Δεδεμάδης, Πολυξένη Καρακατσάνη, Βασίλης Λειβαδίτης, Αναστασία Σαλαμπάση, Βασίλης Ταβουλτσίδης
Κοστούμια: Αναστασία Σαλαμπάση
Μουσική σύνθεση: Χριστεφανία
Σκηνογραφία: Αλέξανδρος GoA Τσαντίδης
Styling: Οράλ Καλεντζή
Φωτισμός-ηχοληψία: Σπύρος Ρόιδος
Δημιουργικό αφίσας: Δημήτρης Δεδεμάδης
Παραστάσεις
30/6 Διομήδεια
4/7 Τοξότες
7/7 Μυρωδάτο
14/7 Σταυρούπολη
21/7 Μάγγανα
kseniΗ ‘Σπασμένη στάμνα’ του Χ. Φ. Κλάιστ στις εκδηλώσεις του καλοκαιριού που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Συνέντευξη τύπου.