”Και να σκεφτείς είχαμε σχεδόν νικήσει”

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στο θέατρο  Ανατολικά Του Νέστου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του ηθοποιού και συγγραφέα Πασχάλη Τσαρούχα ‘’Και να σκεφτείς είχαμε σχεδόν νικήσει΄΄ .Όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση  είχαν την ευκαιρία να παραστούν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα’’ συνάντηση’’, αληθινής επικοινωνίας  ανταλλαγής σκέψεων, απόψεων και προβληματισμών.
Για το βιβλίο μίλησαν ο δήμαρχος Ξάνθης  κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και η συγγραφέας κα. Σταυρούλα Δαλάτση ενώ  αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η ηθοποιός Πολυξένη Καρακατσάνη.
Ο κ. Δημαρχόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην δύναμη της αλήθειας που αποπνέει το βιβλίο και πως ο ίδιος βρήκε κομμάτια από τον εαυτό του μέσα σ’αυτό όπως και ο κάθε αναγνώστης μπορεί να βρει ένα διαφορετικό κομμάτι του εαυτού του διαβάζοντας το. Αναφέρθηκε σε πολλά σημεία του βιβλίου που του δημιούργησαν αίσθηση και τοποθετήθηκε σχετικά , τονίζοντας την πολιτική διάσταση στη γραφή του συγγραφέα. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως είναι ένα βιβλίο που σε κάνει να θέλεις να’’ σηκωθείς από τον καναπέ’’. Η κα. Δαλάτση μίλησε για τη δύναμη του ‘’αρσενικού ‘’, τον διαπεραστικό λόγο και την κατάθεση ψυχής που μπορεί να αναγνωρίσει κανείς διαβάζοντας το βιβλίο .. μια κατάθεση ψυχής που συγκινεί και πολλές φορές συγκλονίζει.
Ο ίδιος ο συγγραφέας  μίλησε για όλα αυτά που τον κινητοποίησαν προκειμένου να γράψει το βιβλίο. Ο λόγος του καταγγελτικός για τη μετριότητα ,για το  ‘’τουλάχιστον’’ στο οποίο συμβιβαζόμαστε, για το τόσο ανασταλτικό μεγάλο Εγώ μας , που δεν μας αφήνει χώρο για το ουσιώδες. Μίλησε για την ανάγκη συνεχούς αναθεώρησης και επαναπροσδιορισμού με απώτερο στόχο την αέναη αυτοβελτίωση και συνεπώς την κοινωνική πρόοδο.
Το θέατρο Ανατολικά Του Νέστου ευχαριστεί από καρδιάς  τον συγγραφέα κ. Πασχάλη Τσαρούχα και τους ομιλητές κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και κα. Σταυρούλα Δαλάτση για την εποικοδομητική βραδιά σκέψης και προβληματισμού που χάρισαν σε όλους όσους παρευρέθηκαν στο χώρο του θεάτρου για την παρουσίαση του βιβλίου.

kseni”Και να σκεφτείς είχαμε σχεδόν νικήσει”