Ματωμένος γάμος

Το “Ανατολικά του Νέστου” αφιέρωσε στο σπουδαίο θεατρικό συγγραφέα και ποιητή Φ.Γ.Λόρκα, τη φετινή χρονιά. Το θεατρικό εργαστήρι ερεύνησε, πειραματίστηκε και δημιούργησε, μια ξεχωριστή παράσταση για τον αριστουργηματικό Ματωμένο γάμο.

Ο Λόρκα εμπνέεται την υπόθεση του έργου από μια πραγματική ιστορία που συνέβη στην Ισπανική ύπαιθρο και με τον ποιητικό λυρισμό της γραφής του, δημιουργεί ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Η επιθυμία, αντιμέτωπη με τους ηθικούς νόμους, ο αρχετυπικός φόβος της φθοράς, μπροστά στην έννοια του χρόνου, η παντοδυναμία των ενστίκτων , η μυρωδιά της γης και ο έρωτας, ως πράξη επανάστασης που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος, εξαγνίζοντας τη φθαρτή του φύση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συντελεστές παράστασης:

Σκηνοθεσία: Πολυξένη Καρακατσάνη

Διασκευή, ενορχήστρωση,πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Χριστεφανία Λουκίδου

Κινησιολογική επιμέλεια: Κρυσταλία Γρηγόρη

Κοστούμια: Αναστασία Σαλαμπάση

Παίζουν: Γιώργος Αποστολίδης,Μαρία Αργυρίου, Αργυρώ Γιαπουτζή, Δημήτρης Δεδεμάδης, Εριέτα Εμμανουηλίδου, Φωτεινή Ζάχου, Χριστόφορος Καραγιαννίδης, Αγγελίνα Λεοντή, Εμμανουέλα Μπαρτζοπούλου, Γιώργος Μπόσκου, Ειρήνη Ρουσέλη, Δημήτρης Σουφλάκης, Δήμητρα Σταύρου, Βασίλης Ταβουλτσίδης, Μιχάλης Φωτιάδης

Πιάνο-τραγούδι: Χριστεφανία Λουκίδου

Τραγούδι: Στέλλα Γκρήγκοβιτς

Ηλεκτρική κιθάρα: Γιώργος Μπέτσης

Φωτογραφία: Στράτος Σερραίος

Δημιουργικό αφίσας: Παναγιώτης Σεμιτέλος

kseniΜατωμένος γάμος