Λυσιστράτη από το θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά του Νέστου

Τη Δευτέρα 1 και την Τρίτη 2 Ιουλίου παρουσιάστηκε στο θερινό δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη σε διασκευή Κώστα Τατάρογλου και σκηνοθεσία/διδασκαλία Πολυξένης Καρακατσάνη και Βασίλη Λειβαδίτη. Ο κόσμος που για ακόμη μία χρονιά γέμισε το αμφιθέατρο, γέλασε με την ψυχή του , απόλαυσε την παράσταση και χειροκρότησε θερμά τους συντελεστές της παράστασης.

Η  Λυσιστράτη  είναι κωμωδία του  Αριστοφάνη  που γράφτηκε το  411 π.Χ. . και θεωρείται ένα από τα παλιότερα και χαρακτηριστικά αντιπολεμικά έργα. Οι γυναίκες της  Αθήνας  και της  Σπάρτης αποφασίζουν σεξουαλική αποχή προσπαθώντας έτσι να τους πείσουν και να σταματήσουν τον  Πελοποννησιακό Πόλεμο .

Η Λυσιστράτη ενισχύει το σχέδιό της εμποδίζοντας την πρόσβαση των ανδρών στο δημόσιο ταμείο.
Παρά τις ποικίλες κωμικές αντιδράσεις, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, το ειρηνευτικό σχέδιο φαίνεται να επιτυγχάνει και η Ειρήνη δεν αργεί να κάνει την εμφάνιση της με τη μορφή μιας νέας και όμορφης γυναίκας.

Συντελεστές παράστασης

Σκηνοθεσία-διδασκαλία: Πολυξένη Καρακατσάνη-Βασίλης Λειβαδίτης

Μουσική σύνθεση- διδασκαλία χορικών: Χριστεφανία Λουκίδου

Επιμέλεια κίνησης: Αλεξάνδρα Τσοτανίδου

Σκηνογραφία-γράφιτι: Αλέξανδρος Τσαντίδης

Styling: Oral color&cut

Ερμηνεύουν οι μαθητές του θεατρικού εργαστηρίου: Χριστίνα Γεροντάρη, Νίκος Γιοβαννόπουλος, Δημήτρης Δεδεμάδης , Χριστόφορος Καραγιαννίδης , Δήμητρα Κοτσάκη , Όλγα Μαυρομμάτη, Ευγενία Μπαθρέλλου , Σπύρος Μπαλουκίδης, ,Ελένη Παπαξώνη, Σαμπόρη, Ελένη Παμπόρη, λου, Κώστας Τατάρογλου, Φατμέ Τασήμ Ογλού, Ελένη Τρανοπούλου,

kseniΛυσιστράτη από το θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά του Νέστου