Ξεκινούν οι παραστάσεις του ”Πινόκιο” στα σχολεία

‘Η παράσταση που προτείνει για τη φετινή χρονιά στα σχολεία το Θέατρο Ανατολικά Του Νέστου, είναι ο Πινόκιο. Όχι όμως η πασίγνωστη ιστορία όπως την ξέρουμε πολύ καλά, αλλά μία σύγχρονη διασκευή πάνω στο γνωστό παραμύθι.

Η αγαπημένη ιστορία των παιδικών μας χρόνων, ο κλασσικός Πινόκιο του Κάρλο Κολόντι ξαναγράφεται με έναν έξυπνο, ευρηματικό τρόπο από τον ταλαντούχο Γκρεγκ Μπανκς. Ο εξαιρετικός Άγγλος συγγραφέας ‘’ ξαναδιαβάζει ‘’τον Πινόκιο, αξιοποιεί όλα τα σύγχρονα θεατρικά εργαλεία και μέσα από μία ‘’φρέσκια’’ πρωτοποριακή ματιά, μας προσφέρει ένα υπέροχο θεατρικό κείμενο, ξεκαρδιστικό και βαθιά συγκινητικό ταυτόχρονα, που συναρπάζει παιδιά και ενηλίκους.

Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δημιουργικές μας δυνάμεις, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και τους πειρασμούς που μπαίνουν στο δρόμο μας και μας αποπροσανατολίζουν από τους στόχους και τα όνειρα μας? Ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, κινδύνους, προκλήσεις , πολύ χιούμορ, μουσική και σκηνική φαντασία είναι το ταξίδι του Πινόκιο.

Το θέατρο Ανατολικά του Νέστου καταπιάνεται για δεύτερη φορά μ’ αυτό το αξιόλογο έργο, ύστερα από την αίσθηση που προκάλεσε στο πρώτο του ανέβασμα στη σκηνή του θεάτρου, την Άνοιξη του 2015. Αυτή τη φορά η παράσταση απευθύνεται σε μαθητές των σχολείων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την δέσμευση πως πρόκειται για μία ακόμη ιδιαίτερα προσεγμένη και αισθητικά άρτια δουλειά των δημιουργών του θεάτρου Ανατολικά του Νέστου.

Συντελεστές παράστασης

Σκηνοθεσία: Πολυξένη Καρακατσάνη

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιώργος Μπέτσης

Κοστούμια: Αναστασία Σαλαμπάση

Μετάφραση: Πολυξένη Καρακατσάνη

Παίζουν:Βασίλης Λειβαδίτης, Αναστασία Σαλαμπάση, Δημήτρης Δεδεμάδης, Γιώργος Μπέτσης

kseniΞεκινούν οι παραστάσεις του ”Πινόκιο” στα σχολεία