Συνεργασία του θεάτρου με το  1ου Εσπερινό ΕΠΑΛ Ξάνθης στα πλαίσια της δράσης “Ποτέ Δεν Είναι Αργά… Για Μια Νέα Αρχή’

Το θέατρο Ανατολικά του Νέστου συνεργάστηκε με το  1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ξάνθης στα πλαίσια της δράσης “Ποτέ Δεν Είναι Αργά… Για Μια Νέα Αρχή”. Η Δράση στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου και οι μαθητές των Τομέων Μηχανολογίας και Πληροφορικής , ολοκληρώθηκε σε έναν κύκλο τριών μαθημάτων θεατρικού παιχνιδιού ο  οποίος ξεκίνησε τον  Φεβρουάριο και ολοκληρώθηκε τον  Απρίλιο του 2019 και πραγματοποιήθηκε στο χώρο του θεατρικού εργαστηρίου.

Στόχος της δράσης είναι  η ψυχική καλλιέργεια μέσω της τέχνης και  η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των συμμετεχόντων μαθητών, η ενίσχυση  του οράματος – ο δυνατός σκοπός που κινητοποιεί και ωθεί σε αυτοδέσμευση και ανάληψη δράσης,  με απώτερο στόχο τη συμμετοχή και την παραμονή στο σχολείο και κατ΄ επέκταση τη μείωση της σχολικής διαρροής. Επίσης στόχος είναι η δημιουργία θιάσου, για πρώτη φορά στο σχολείο μας και το ανέβασμα της θεατρικής παράστασης «Μονόπρακτο σε πολλές “Πράξεις”», το Μάιο στην Καπναποθήκη Π του ΙΘΤΠ.

 

Οι συμμετέχοντες μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε μία πρώτη  επαφή με τη θεατρική διαδικασία, μέσα από ασκήσεις σωματικής έκφρασης, αυτοσχεδιασμούς  και ποικίλα θεατρικά παιχνίδια.  Κατάφεραν να επικοινωνήσουν  και να εκφραστούν μέσω της θεατρικής τέχνης, να γνωρίσουν το θεατρικό λόγο, να αποφορτιστούν  συναισθηματικά  και να συνεργαστούν για ένα κοινό στόχο.

.

kseniΣυνεργασία του θεάτρου με το  1ου Εσπερινό ΕΠΑΛ Ξάνθης στα πλαίσια της δράσης “Ποτέ Δεν Είναι Αργά… Για Μια Νέα Αρχή’