Κίνηση-σωματική έκφραση

Το σώμα στο θέατρο είναι το όχημα της έκφρασης αλλά και το μοναδικό εργαλείο του ηθοποιού. Ακόμα και η φωνή του, απ’ αυτό το ίδιο σώμα πηγάζει. Το σώμα είναι ο φορέας των βιωμάτων μας, των αναμνήσεών μας, της θεώρησης μας για τον κόσμο. Παρατηρώντας λοιπόν πώς αυτό λειτουργεί, αντιδρά και αλληλεπιδρά συνειδητοποιούμε τις συνήθειές του, τα μπλοκαρίσματά του, ξαναθυμόμαστε και αναπτύσσουμε την βασική γλώσσα που έχουμε όλοι από τη στιγμή της γέννησής μας.
Με σεβασμό στην μοναδικότητα του κάθε ατόμου, στόχος των μαθημάτων είναι να ξαναθυμηθούμε αυτήν την συχνά παραμελημένη σχέση με το σώμα μας, την κίνησή μας, τον ίδιο μας τον εαυτό, μέσα στο πλαίσιο της ομαδικής δουλειάς και σύνδεσης.
Τα εργαλεία μας θα είναι ασκήσεις και παιχνίδια που θα μας βοηθήσουν να καλλιεργήσουμε μια πιο ενσυνείδητη σχέση με το σώμα, να εξερευνήσουμε τις διαφορετικές του ποιότητες και δυναμικές, τις κρυμμένες του δυνατότητες, να επιτρέψουμε στην ευαισθησία και την ευαλωτότητα να εκφραστεί, να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας αλλά και την ομάδα.
Υπεύθυνη για το μάθημα της κίνησης-σωματικής έκφρασης στο θεατρικό εργαστήρι, είναι η καθηγήτρια χορού Αλεξάνδρα Τσοτανίδου.
Βιογραφικό
H Αλεξάνδρα Τσοτανίδου είναι πτυχιούχος χορεύτρια και καθηγήτρια χορού της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ανδρομάχη Καφαντάρη» και της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, έχοντας ως βάση για χρόνια την Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε εκπαίδευση πάνω στο Ensemble Physical Theatre στην Αγγλία (University of Huddersfield), και συμμετείχε σε προγράμματα χορού, αυτοσχεδιασμού και έρευνας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει συνεργαστεί ως κινησιολόγος-χορογράφος με το Κ.Θ.Β.Ε. και ως χορεύτρια με ανεξάρτητες ομάδες της πόλης και διεθνή ensembles, ενώ ταυτόχρονα παρουσίαζε και προσωπικές της δουλειές στην Ελλάδα, την Ολλανδία και την Αγγλία.
Διδάσκει σύγχρονο χορό και κίνηση σε χορευτές και ηθοποιούς από το 2011. Τα τελευταία 4 χρόνια ζει στην Ξάνθη και έχει αποκτήσει ένα παιδί ενώ παράλληλα συνεργάζεται με την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Φωτεινής Κουτλογεωργίου στην Κομοτηνή και το θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά του Νέστου στην Ξάνθη.
εγγραφές – πληροφοριες : 6948180583 – 6973498913
kseniΚίνηση-σωματική έκφραση