Τα ‘Παραμύθια της Θράκης’ ταξιδεύουν στο Δήμο Μύκης. Μία δράση για παιδιά και νέους υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Το θέατρο Ανατολικά του Νέστου έχει τη δράση ”Παραμύθια Θράκης”, που απευθύνεται σε παιδιά και νέους, με σκοπό την επαφή και τη γνώση τους με τα λαϊκά παραμύθια της περιοχής μας, μέσα από τη θεατρική. Οι καλλιτέχνες του θεάτρου έχουν επιλέξει τα θρακιώτικα λαϊκά παραμύθια ”Η βασιλοπούλα και το αίνιγμα’, ”’Το πιο γλυκό ψωμί” και ΄΄Ο γέρος, η γριά και το γαϊδούρι΄΄ και έχουν δημιουργήσει μία φρέσκια και ειδική παράσταση. , με ζωντανή μουσική με παραδοσιακά θρακιώτικα στοιχεία, με πολλή κίνηση και φαντασία. Μετά το τέλος της παράστασης ακολουθεί ένα διαδραστικό μέρος, σε συνάφεια με το θέαμα που έχει προηγηθεί. όπου τα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα θεατρικό παιχνίδι που οργανώνεται από τους ηθοποιούς.

Οι παραστάσεις που έπρεπε να γίνουν σε οικισμούς του Δήμου Μύκη, με στόχο την πολιτιστική εξοικείωση των παιδιών, την επαφή τους με το θέατρο, τη μουσική και την τέχνη γενικότερα.

Η 1η παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στον οικισμό της Πάχνης, στο χώρο του δημοτικού σχολείου το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 5.30 μ.μ. και θα ακολουθήσει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου μία παράσταση στη Γλαύκη, επίσης στο χώρο του δημοτικού σχολείου στις 5.30 μ.μ.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού.

 

Συντελεστές παράστασης:

Μουσική σύνθεση : Ευγενία Πανταζόγλου

Επιμέλεια κίνησης: Αλεξάνδρα Τσοτανίδου

Παίζουν: Δημήτρης Δεδεμάδης, Πολυξένη Καρακατσάνη, Βασίλης Λειβαδίτης, Ευγενία Πανταζόγλου.

 

kseniΤα ‘Παραμύθια της Θράκης’ ταξιδεύουν στο Δήμο Μύκης. Μία δράση για παιδιά και νέους υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.